Relax Totaal
Image default
Feesten

Leven zonder stress

Wie wil er nu niet leven zonder stress? Stress lijkt het vervelendste woord van deze tijd. Toch is stress lang niet altijd verkeerd. Als je adrenaline in een noodsituatie stijgt, dan is dit ook stress. Maar, dit is dan wel functionele stress. Hoe kun je echter meer rust ervaren en minder stress door eigenlijk onbelangrijke dingen, die in je hoofd eigenlijk vooral belangrijk zijn. Benieuwd naar de tips? Lees ze hier.

Steek je hoofd niet in het zand

Nare situaties kun je het beste gewoon aangaan. Met je kop in het zand gaan kwesties namelijk vaak in je hoofd broeien. Dit levert verkeerde dingen op. Zoek ook naar de beste oplossing en ervaar wat je drempels zijn om niet voor de beste oplossing te gaan. Ben je bijvoorbeeld bang dat je een soa hebt? Laat je dan officieel testen. Toch doen veel mensen dit niet of ze pakken een soa test op het internet. Het beste is natuurlijk om dit bijvoorbeeld bij de GGD te doen. Toch is voor veel mensen die drempel erg hoog. Jammer, want het is inderdaad wel de beste oplossing en niets doen is de slechtste oplossing uiteraard.

Doe niet aan tijdmanagement

Wij zijn het zo gewend om de dag in tijd in te delen. Maar, wat nu als je de dag en je activiteiten gaat bepalen op basis van je energieniveau? Dan kom je er misschien wel achter dat je bepaalde activiteiten moet gaan verminderen en nieuwe moet gaan toevoegen. Het is namelijk lang niet altijd zo dat iemand opgebrand raakt, doordat diegene te veel doet. Het is veel vaker het geval dat iemand te weinig dingen doet die energie geven.

Het nu

De plek waar de minste stress is? Dat is het nu. In het nu is er zelden een probleem. Tenzij je oog in oog staat met een leeuw natuurlijk. De meeste stress speelt zich echter af in het hoofd. Je hoofd dat mogelijk druk is met het verleden of de toekomst. Maar, ga het maar eens ervaren, in het huidige moment is er zelden iets wat zou kunnen leiden tot stress.