Relax Totaal
Image default
Anders

Beste zwangerschapskussen

Wat is een zwangerschapskussens precies?

Dit type kussen is specifiek ontwikkeld voor zwangere vrouwen. Tijdens de zwangerschap is het het beste om op je zij te slapen. Dit voelt echter niet altijd even comfortabel door je grote buik. Met een speciaal kussen kan jij zo comfortabel mogelijk liggen tijdens het slapen. Het kussen past zich namelijk aan je lichaam aan en biedt ondersteuning op de plaatsen waar jij dat nodig hebt. Je kunt dit kussen ook gebruiken om prettiger te zitten. Er zijn talloze soorten en maten, want iedere zwangerschap is anders en ieder lichaam is weer anders. Er zijn onder andere kussens die gevuld zijn met kleine bolletjes, zodat het kussen zich echt helemaal aanpast naar je lichaam. Wist je dat je het kussen niet direct de deur uit hoeft te doen na de komst van je kleintje? Na de bevalling gebruik je deze als voedingskussen.

Wat zijn de kosten van een zwangerschapskussen?

Wat een zwangerschapskussen kost hangt af van het model, het merk en de gebruikte materialen. Over het algemeen ben je tussen de €50 en €125 kwijt voor jouw nieuwe kussen. Veel vrouwen vinden een zwangerschapskussen de kosten waard, omdat het ervoor zorgt dat je tijdens de laatste loodjes een stuk beter slaapt. Ook kan je het kussen gebruiken na de geboorte als voedingskussen, waardoor deze multifunctioneel is.

Op je linkerzij slapen  

Het advies luidt om tijdens een zwangerschap op je linkerzij te slapen. Dit schijnt beter te zijn voor jou en je baby. Echter heeft iedereen zo zijn eigen voorkeur qua slaaphouding en in je slaap ben je niet altijd bewust van hoe je ligt. Een zwangerschapskussen kan ervoor zorgen dat je minder draait terwijl je slaapt.

Het vergelijken van zwangerschapskussens

Er zijn veel verschillende soorten zwangerschapskussens, dus het is handig om ze vooraf goed met elkaar te vergelijken. De winnaar van de zwangerschapskussentest kan talloze moeders overtuigen, maar ook andere goed geplaatste modellen worden sterk aanbevolen. Voordat je iets koopt, wordt aanbevolen om je te oriënteren op een paar criteria om een ​​echt goed product te krijgen.

Type kussen

  • C-vorm wat heerlijk vormt naar je lichaam
  • U-vorm als je een groot kussen wenst

Welk kussen je ook wenst op SlaapHub vind je beste kussen die bij jou past.