Relax Totaal
Image default
Eten

Zo maak je de perfecte cocktail

De zomer komt eraan! Dat betekent dat het tijd wordt voor een reisje naar het buitenland, dagjes weg en veel afspraken met vrienden in jouw achtertuin om de zomer samen te vieren! Bij zo’n gezellig avondje uit horen natuurlijk ook lekkere drankjes zoals bier en wijn. Wil je écht indruk maken op jouw gasten? Schotel ze dan eens een zelfgemaakte cocktail voor. Succes gegarandeerd!

De perfecte mixdrank voor warme zomeravonden met vrienden en familie

Vind jij het heerlijk om samen met vrienden en familie in jouw achtertuin te barbecueën? Of houd je gewoon van lekker lang borrelen? Met een zelfgemaakte cocktail geef je jouw avond extra allure en creëer je in een keer een gezellige ambiance. Met deze tips maak je in slechts enkele stappen zelf een heerlijke cocktail.

Uit eten en een afterparty bij jou thuis met cocktails

Reserveer een restaurant op een warme zomeravond en je bent al gauw veertig tot zestig euro kwijt. Wil je besparen op drankjes, dan is een afterparty bij jou thuis een goed idee. Je kunt namelijk heel makkelijk zelf cocktails maken en het scheelt al gauw een hoop in de portemonnee. Nodig je vrienden daarom uit voor een lekkere cocktail bij jou thuis. Het maakt niet uit of je jouw eigen bar hebt in de tuin of dat je gewoon binnen de drankjes serveert, smaken doen ze sowieso!

Rondje supermarkt voor jouw aperol spritz, mojito of gin-tonic

Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar favoriet op het gebied van cocktails. Zo zijn de aperol spritz, mojito en gin-tonic allemaal voorbeelden van klassieke cocktails die altijd populair zijn onder gasten. Deze drankjes zijn bovendien heel makkelijk zelf te maken. Start jouw cocktailkunsten in de supermarkt. Haal alle ingrediënten in huis die je nodig hebt voor jouw favoriete drankje en zoek online op hoe je de cocktails moet bereiden.

Shake it till you make it

Een cocktail maken gaat allemaal om de verschillende ingrediënten in de juiste verhoudingen mixen. Nadat je uit eten bent geweest in een restaurant zoals Grand Café Du Nord kun je beginnen met het maken van jouw cocktail. Meet af hoeveel drank je precies nodig hebt en voeg alles samen in een cocktailshaker. En dan… Schudden maar! Schud net zolang tot je drankje een mooie egale kleur heeft en mix het drankje met de rest van jouw cocktail. Voeg tot slot vers fruit en een rietje toe voor de garnering. Wil je echt iets bijzonders op tafel zetten? Kies dan voor een extra schaaltje onder het glas en voeg hier snoepjes toe of nacho’s. Wedden dat je gasten gaan genieten?

 

https://grandcafe-dunord.nl/