Relax Totaal
Image default
Anders

Alles wat je wil weten over slimme inbouwspots

Tegenwoordig heb je in je huis allerlei verschillende soorten apparaten. Een slimme televisie, slimme stofzuiger, slimme grasmaaier, slimme vaatwasser, slimme thermostaat en slimme verlichting, waaronder slimme inbouwspots. Maar waar moet je zoal aan denken als het aankomt op deze inbouwspots? In dit blog lees je alles wat je wil weten over slimme inbouwspots.

Je bestuurt je verlichting overal vandaan

Het grootste voordeel aan slimme verlichting is misschien wel het feit dat je niet meer dan de lichtschakelaar hoeft te lopen om een lamp aan of uit te zetten. Zeker wanneer je lekker in je luie stoel zit na een lange dag hard werken, heb je geen zin om op te staan en de lamp aan te zetten wanneer het donker begint te worden. Eén klik op je telefoon is voldoende. Ook wanneer je bent vergeten om de lamp boven uit te zetten, is met één klik verleden tijd.

Je bestuurt je verlichting met ieder apparaat

Je slimme inbouwspots kan je aan en uitzetten met ieder denkbaar apparaat. Zodra je de app op je telefoon, tablet of laptop hebt geïnstalleerd, bedien je je slimme verlichting eenvoudig. Het is ook mogelijk om dit met behulp van een meegeleverde afstandsbediening te doen. De slimme inbouwspots zijn verbonden met je wifi, met andere woorden, zolang jouw huis of kantoor goed werkend internet heeft, is het een eitje om slimme verlichting te installeren.

Je varieert met kleuren en tijden

Het leuke aspect aan slimme verlichting en slimme inbouwspots is dat je heel makkelijk kan spelen met kleur. Wanneer je bijvoorbeeld veel mensen over de vloer hebt, kan je ervoor kiezen om een variatie op een discobal te selecteren. Of verander de sfeer in huis met een warmere kleur wit. Tevens heb je de mogelijkheid om de spelen met de felheid van het licht, de slimme inbouwspotjes zijn namelijk eenvoudig dimbaar.

Verder heb je de mogelijkheid om tijden in te stellen. Zo zorg je ervoor dat je spotjes op een bepaald moment aangaat en uitgaat zonder dat je er over na hoeft te denken.

Let er overigens wel op dat je je telefoon altijd bij de hand hebt. Nu is dit anno 2023 voor de meeste mensen niet heel ingewikkeld, hij zit praktisch aan ieders hand vastgelijmd. Maar wanneer dit bij jou niet het geval is en je je telefoon regelmatig thuis laat of zelfs kwijt bent, heb je heel weinig aan slimme verlichting.