Relax Totaal
Image default
Buitenshuis

Je bedrijf verduurzamen, zo doe je dat

Het is van belang dat iedereen voor zichzelf kijkt wat hij of zij kan doen om duurzamer door het leven te gaan. Dit vinden sommige mensen onzin, maar de wetenschap heeft inmiddels wel bewezen dat wij mensen een hoop schade toebrengen aan het milieu. Het is dan ook verstandig om eens te kijken naar wat je kunt doen om duurzamer te gaan leven. Als je een eigen bedrijf hebt, zijn er veel mogelijkheden om je bedrijf op een duurzamere manier te laten werken. Dit zijn enkele van deze mogelijkheden.

Scheid je afval

Er zijn veel verschillende manieren om je bedrijf te verduurzamen. Als je bijvoorbeeld altijd al je afval bij het restafval weggooit, is het misschien een beter idee om eens te kijken naar de mogelijkheid om je afval te scheiden. Doe je dit niet, dan breng je onbewust een hoop schade toe aan het milieu. Daarom is het bijvoorbeeld verstandig om een plastic container bij je bedrijfspand te laten plaatsen zodat je altijd een plek hebt om je plastic afval weg te gooien. Je moet er simpelweg voor zorgen dat je de juiste container hebt voor iedere soort afval waar je mee te maken krijgt. 

Zonnepanelen op je dak laten leggen

Het is aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheid om zelf groene stroom op te wekken. Dat komt doordat dit, naast goed voor het milieu, ook nog eens goed is voor de bedrijfskas. Het is namelijk zo dat je door zonnepanelen op je dak te laten leggen zelf stroom kunt opwekken. Deze stroom wordt op een groene manier opgewekt, wat betekent dat het milieu niet extra wordt belast door toedoen van de stroom die jij verbruikt. Als je zelf stroom opwekt met zonnepanelen, hoef je minder stroom af te nemen bij je energieleverancier. 

Kies voor elektrische bedrijfswagens

Als je een bedrijf hebt met bedrijfswagens of als je enkele medewerkers een auto van de zaak geeft, is het verstandig om ervoor te kiezen om enkel elektrische auto’s te verzorgen voor je personeel. Dat komt doordat deze geen broeikasgassen uitstoten waardoor het milieu hier een stuk minder door belast wordt dan door een auto die rijdt op fossiele brandstoffen.