Relax Totaal
Image default
Anders

Hoe kan je reizen tijdens de overgang?

Hoe kan je reizen tijdens de overgang?

Tijdens de overgang kan je last hebben van allerlei klachten. Al deze klachten kunnen ervoor zorgen dat het reizen een heel stuk minder leuk worden. Zo heb je misschien last van pijnlijke borsten of vervelende hoofdpijn die maar niet stopt. 

Gelukkig zijn er ook manieren om de klachten wat te verminderen terwijl je aan het reizen bent. Op die manier kan je er toch een leuke reis van maken zonder dat je er heel wat voor zal hoeven gaan doen. 

Herken en erken de klachten

De eerste stap richting een fijne reis is het herkennen van jouw overgangsklachten. Wanneer je dit herkent, kan je makkelijker stappen ondernemen om het wat eenvoudiger voor jezelf te maken om mee om te gaan. 

Daarnaast is het belangrijk dat je gaat erkennen dat je last hebt van overgangsklachten. Wanneer je dit niet doet, zal je het moeilijker vinden om er mee rond te kunnen reizen. Je hebt dan het idee dat de overgang slecht is, dit is natuurlijk niet zo. 

Wanneer je de klachten herkent en erkent wordt het veel makkelijker om het normale reis op te pakken. Je bent dan niet steeds met jouw klachten bezig en je kan weer opnieuw gaan genieten. 

Ontsnappen

Wanneer je jouw klachten herkent en erkent kan je aan de slag met jouw ontspanning. Op het moment dat je erg gespannen bent tijdens een reis, wordt het een stuk moeilijker om de reis als leuk te ervaren. Je moet dan ook leren ontspannen. 

Zodra jij je tijdens je reis meer leert ontspannen, ga je de reis met veel meer energie in. Verder zorg je er dan voor dat je tijdens de reist veel meer in het moment leeft. Op die manier ga je veel meer tijdens je reis zien en tegenkomen zonder je ergens druk over te maken. 

Je kan jezelf leren ontspannen tijdens ontspanningsoefeningen. Zo werken ademhalingsoefeningen vaak erg goed. Niet alleen je lichaam ontspant hierdoor, maar ook jouw geest. Het is veel fijner om minder stress te ervaren tijdens een leuke rondreis. De overgang verdwijnt dan even naar de achtergrond. 

Middelen tegen de overgang

Het beste middel tegen overgangsklachten is eigenlijk op een gezonde manier in het leven staan. Zo kan het helpen om goed op je voeding te letten. In sommige gevallen krijg je namelijk te weinig vitamines binnen. Dit is niet bevorderlijk voor de overgang. 

Wanneer je te weinig vitamines binnen krijgt, moet jouw lichaam veel harder werken voor al die klachten. Op het moment dat je voldoende energie hebt, hoef je lichaam veel minder hard te werken. Je lichaam kan de hormonen dan volledig zelf aan maken. 

Natuurlijk helpt het ook erg om op je beweging te letten. Gelukkig hoeft dit tijdens een reis geen enkel probleem te zijn. Zolang je voldoende wandelend en op avontuur gaat, zal je steeds wat minder klachten hebben. Hoe minder je bezig bent met de overgang, hoe leuker jouw reis zal gaan worden. Je voorkomt dat het op die manier een sleur gaat worden.