Relax Totaal
Image default
Reizen

Beste golfbanen om te verkennen in Toscane met een huurauto

Als je van plan bent Toscane te bezoeken voor een golftrip, zul je niet teleurgesteld worden. Iedereen zou Toscane ten minste één keer in zijn leven moeten bezoeken. Deze betoverende en verbluffende regio in Italië is de thuisbasis van prachtige landschappen en artistiek erfgoed. Dankzij het heerlijke klimaat van Toscane kunnen golfliefhebbers zich verheugen, want het spel kan het hele jaar door worden gespeeld.

De beste manier om de golfbanen in Toscane te verkennen is door een auto te huren. Met zoveel autoverhuurbedrijven die in de regio aanwezig zijn, ben je verwend met de keuze van je huurauto. Van goedkope huurauto’s tot luxe huurauto’s, er is voor ieder wat wils in Toscane. Je kan online voor je aankomst de autoverhuurdiensten en prijzen gemakkelijk vergelijken zodat je de juiste huurauto binnen je budget kan kiezen. Op Autoitaly.nl vindt u goed advies over welke huurauto u moet huren. Je kan ook de autoverhuurdiensten en de prijzen van huurauto’s vergelijken zodra je in Toscane bent aangekomen.

Hieronder vind je de beste golfbanen in Toscane die je met je huurauto kan bezoeken.

  1. Castiglion del Bosco

Gelegen binnen de UNESCO werelderfgoed site van Val d’Orcia in de beroemde wijnregio Brunello di Montalcino, is de Castiglion del Bosco golfbaan aangelegd op een prachtig 800 jaar oud landgoed. In een visuele verwennerij voor bezoekers, omvat het landgoed zelfs kasteelruïnes, een historisch dorp in het centrum van het landgoed bekend als Borgo en een middeleeuwse kerk. In 2003 werd dit landgoed gerestaureerd en opengesteld als golfbaan.

De glooiende hellingen van deze golfbaan zorgen voor de perfecte lay-out van deze baan. Afgezien van de 14de par 3 hole, zijn de fairways hier georiënteerd op een noord-zuid as. De holes zijn prachtig aangelegd rond beekjes, ravijnen en hoge bomen. De 18e hole van 151 meter is een pareltje, want je speelt licht bergaf naar een kleine green die omringd is door zand. Ook de 13e hole, de langste par vijf in Europa, is onvergetelijk.

  1. Argentario Golf Resort

Dit is een super exclusief vijfsterren golfresort en spa. De golfbaan ligt in het voorgebergte van de Monte Argentario, dat ooit een eiland was, maar nu door drie autowegen met het Toscaanse vasteland wordt verbonden. Deze spectaculaire locatie en het prachtige uitzicht vanaf de golfbaan zorgen ervoor dat spelen hier een fantastische ervaring is.

Het Argentario Golf Resort werd in 2006 ontworpen door David Mezzacane en de professionele golfer Baldovino Dassu. Deze 6218-meter par 71 baan heeft kleine en glooiende greens, waardoor het moeilijk is om hier te scoren. Je kunt genieten van een aantal adembenemende lagune- en zeezichten op je weg rond de baan, terwijl je de moeilijke drie afsluitende holes bereikt.

  1. Golf Club Castelfalfi

De Golf Club Castelfalfi ligt in het hart van Toscane en strekt zich uit over 1100 hectare. Dit gerestaureerde oude landgoed biedt een aantal betoverende uitzichten op wijngaarden, olijfgaarden, meren en dichte bossen. Dit is een 27-holes golffaciliteit met een 6351 meter 18-holes golfbaan in de bergen, en een aparte 3171 meter 9-holes golfbaan aan het meer. De 9de hole hier is bekend om zijn immense schoonheid. Het is een downhill par drie met een 100 meter drop in een green die omgeven is door water. Hier spelen is echt een prachtige ervaring voor al je zintuigen.