Relax Totaal
Image default
Anders

Zeilringen

Zeilringen zijn erg handige soorten ringen die met name bedoeld zijn om stukken zeil vast te maken. Stukken zeil zoals dekzeil worden zoals uit de benaming al valt af te leiden vaak gebruikt om dingen mee te bedekken. Het is dan natuurlijk wenselijk dat de zeilen goed blijven zitten. Je wilt het liefst voorkomen dat er delen wegwaaien of niet goed vastzitten. Zeilringen helpen hierbij. Deze ringen zitten in alle hoeken van het dekzeil. Door de ringen worden stukken touw gehaald die vervolgens natuurlijk worden vastgebonden. Gebruik maken van deze ringen brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Daarover lees je hieronder meer.

 

Goede gaten

In een stuk dekzeil zitten van zichzelf natuurlijk geen gaten. Een zeilring is meteen een gat in iedere hoek van het zeil. Het is een rond gat waar een touw makkelijk doorheen gehaald kan worden. Dit heeft dus een eenvoudige werking en kan ook continu opnieuw worden gedaan. Je kunt wanneer je maar wilt het touw losmaken van de ring en weer een nieuw touw vastmaken wanneer nodig.

 

Stevigheid

Natuurlijk kan een zeil in principe ook worden vastgemaakt door middel van een touw, zonder gebruik te maken van een zeilring. In dat geval is de kans echter enorm groot dat het touw vroeg of laat door het zeil heen zal scheuren. Met name als de knoop strak zit, is de kans groot dat het zeil scheurt. De ringen zorgen ervoor dat het touw niet door het zeil heen scheurt. Deze zijn stevig en van harde materialen gemaakt. Ze zitten als het ware tussen de touw en het zeil in.

 

Je eigen maat kiezen

Tot slot kun je zelf kiezen welke grootte zeilringen je wilt. Zeilringen zijn er in diverse maten. Afhankelijk van het stuk zeil dat je gaat gebruiken en je touw kun je dus zelf kijken welke variant het handigst is. Er zijn zeilringen van 8 millimeter, maar ook van ruim 15 millimeter. Het handige is dus dat je afhankelijk van de situatie altijd kunt kijken welke variant een betere keuze is.