Relax Totaal
Image default
Anders

Veel voorkomende shisha fouten

Veel mensen kopen na een paar shisha sessies al snel hun eigen shisha. Iedereen rookt zijn shisha anders omdat ze andere voorkeuren, materialen en shisha smaken gebruiken.

Dat gezegd hebbende, sommige veelvoorkomende fouten kunnen absoluut verwoestend zijn, niet alleen voor je shisha sessie, maar ook voor je waterpijp zelf, en misschien zelfs voor jou als persoon! Om je te helpen van onze fouten te leren en rooksessies van hoge kwaliteit te bereiken, hebben we een lijst samengesteld met veel voorkomende fouten die shisha rokers maken en hoe je ze kunt vermijden!

1. Niet genoeg warmte

Sommige mensen geven de shisha niet genoeg warmte, uiteraard is de rook belevenis daardoor niet optimaal.

2. Een vuile waterpijp roken

We zouden willen dat deze niet op de lijst stond, maar helaas, hier zijn we dan. Stop met lezen, neem even de tijd, kijk naar je waterpijp en vraag jezelf af: “Wanneer is deze voor het laatst schoongemaakt?”

Als je antwoord “na mijn laatste sessie” is, dan is dat geweldig! Als het echter iets anders was, ga dan nu alsjeblieft je shisha schoonmaken, zodat jij je shisha smaken ook echt kunt proeven!

3. Te veel water in je basis doen

Als het gaat om het onderwerp waterstanden en hoeveel je in je basis moet doen, heeft bijna elke waterpijp een andere hoeveelheid water nodig. Dit is de reden waarom het over vullen van je basis een van de gemakkelijkste fouten is die je kunt maken!

In waterpijp dient water om de shisha-rook zowel af te koelen als te filteren als het door de steel en omhoog door je slang wordt getrokken, wat resulteert in zachte rook die in sommige opzichten zelfs helemaal niet als rook aanvoelt. Er is echter teveel van het goede! Te veel water zorgt ervoor dat het veel moeilijker wordt om fysiek rook en lucht door de waterpijp te trekken.

https://shishaquality.nl/shisha-smaak/