Relax Totaal
Image default
Anders

Koopgids: y tuigje hond

Koopgids: y tuigje hond

Sommige honden hebben meer nodig dan een gewone halsband. Of uw hond nu trekt aan de lijn, mobiliteitsbeperkingen heeft of gemakkelijk afgeleid is, een y tuigje hond kan uw nieuwe beste vriend zijn. Het is minder belastend voor de nek van uw hond en biedt u meer controle tijdens wandelingen.

Harnassen zijn er in verschillende stijlen en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Overweeg het volgende voordat u een hondentuigje koopt:

  • Veiligheid en duurzaamheid. Is het verstelbaar voor een goede pasvorm? Is het bestand tegen langdurig gebruik in de natuur? Kan het in de machine worden gewassen of anderszins gemakkelijk worden schoongemaakt?
  • Comfort. Is het ontworpen om uw hond een comfortabel gevoel te geven tijdens het gebruik? Wordt druk op keel en nek vermeden? Is er opvulling of zijn er andere comfortfuncties?
  • Kosten. Is het betaalbaar? Een goed tuig is een investering, dus ga niet voor een koopje. Maar je zou een degelijke optie moeten kunnen vinden voor een redelijke prijs.
  • Stijl. Het kan uw hond niet schelen hoe hij eruitziet, en nut moet uw voornaamste doel zijn bij het kiezen van een harnas. Maar dat betekent niet dat u niet op zoek kunt gaan naar iets spiffy.

Bepaal het doel

Zodra u de afmetingen van uw hond hebt bepaald, is het tijd om te beslissen wat u en uw hond willen en nodig hebben in een y tuigje hond. Verschillende tuigen zijn ontworpen voor verschillende toepassingen. Een trainingstuig heeft bijvoorbeeld bepaalde kenmerken die het nuttig maken voor het verbeteren van het gedrag van uw hond.

Training

Voor training om minder te trekken aan de lijn zullen eigenaren een y tuigje hond willen aanschaffen met een bevestigingspunt aan de voorkant van de lijn. Een front-clip hondentuigje zal het lichaam van een hond opzij draaien als hij te hard trekt, wat hem helpt bij het aanleren van nieuw gedrag.

Een goed no-pull y tuigje hond verdeelt de kracht van het trekken en beschermt de keel en nek van uw hond tegen kokhalzen en ongemak.

Veiligheid tijdens autoritten

Als u een y tuigje hond zoekt dat als veiligheidsgordel kan dienen voor uw hond tijdens lange autoritten, zoek dan naar een optie die gemakkelijk aan het gordelsysteem van uw auto kan worden bevestigd.

Tuigen vs. halsbanden

Honden uitlaten door de riem aan een halsband vast te maken is prima, maar werkt niet voor alle honden. Honden die trekken, midden in de training zitten (aka puppies of reddingshonden die nooit basiscommando’s hebben geleerd) of reactief zijn, moeten zeker een y tuig hond dragen. Waarom? Omdat het juiste tuig trekken ontmoedigt en de wandelaar meer controle geeft. Denk: Minder springen op vreemden. Bovendien voorkomt een harnas dat uw hond zijn nek overbelast.

Halsbanden zijn nog steeds goede opties voor honden die rustig kunnen lopen, niet reactief zijn of anderszins in het nadeel zijn in een hondentuigje (denk: speelgoedrassen die gemakkelijk aan een harnas ontsnappen of honden met een gevoelige huid). Toch is er waarschijnlijk een harnas voor elke hond.

Een opmerking over halsbanden: Het is algemeen aanvaard dat wurghalsbanden of prikhalsbanden wreed zijn en niet goed werken bij het trainen. In plaats van schade of ongemak toe te brengen wanneer uw hond zijn commando’s niet opvolgt, kunt u beter positieve bekrachtiging proberen door goed gedrag te belonen. De resultaten zullen voor zich spreken.