Relax Totaal
Image default
Fietsen

Samen op avontuur: leuke activiteiten met je kindje in een rolstoel

Samen op avontuur: leuke activiteiten met je kindje in een rolstoel

Het hebben van een kindje in een rolstoel betekent niet dat je beperkt bent in het beleven van plezierige en avontuurlijke activiteiten samen. Er zijn talloze leuke en stimulerende activiteiten die je kunt ondernemen om de band met je kind te versterken en mooie herinneringen te creëren. In deze blog delen we enkele ideeën voor leuke activiteiten die je kunt doen met je kindje in een rolstoel, waarbij we ook de rolstoelfiets als een geweldige optie benoemen.

 

Knutselmiddagen

Organiseer knutselmiddagen waarbij je samen creatief bezig kunt zijn. Pas de activiteiten aan op basis van de interesses en vaardigheden van je kindje. Denk aan het maken van kunstwerken met verf en kwasten, het maken van collagefoto’s met tijdschriften en papier, of het creëren van origami figuren. Knutselen stimuleert de creativiteit en biedt de mogelijkheid om mooie kunstwerken te maken die je samen kunt koesteren.

 

Uitstapjes naar aangepaste speeltuinen

Ga op zoek naar aangepaste speeltuinen in de buurt die geschikt zijn voor kinderen met mobiliteitsbeperkingen. Deze speeltuinen hebben vaak speciale voorzieningen, zoals rolstoeltoegankelijke schommels, glijbanen en zandbakken. Het is een geweldige manier om je kindje de kans te geven om te spelen en te socializen met andere kinderen.

 

Picknicken in het park

Geniet van een ontspannen middag in het park met een gezellige picknick. Zorg ervoor dat je een comfortabele plek hebt om te zitten, zoals een deken of een opvouwbare stoel. Neem wat lekkere snacks en drankjes mee en geniet van quality time samen terwijl je buiten bent.

 

Rolstoelfiets avonturen

Een rolstoelfiets van Huka is een fantastische manier om samen met je kindje op avontuur te gaan. Deze speciale fietsen hebben een rolstoelplatform aan de voorkant, waarop je kindje comfortabel kan zitten terwijl jij trapt en stuurt. Met een rolstoelfiets kun je samen genieten van fietstochten in de buitenlucht, door parken rijden of zelfs korte uitstapjes maken naar nabijgelegen locaties. Het is een geweldige manier om samen te bewegen, te genieten van de natuur en nieuwe plekken te ontdekken.

 

https://www.huka.nl/