Relax Totaal
Image default
Anders

Waarom is golf zo’n goede sport?

Als u op zoek bent naar een sport die heel wat voordelen biedt voor je gezondheid, dan hoeft u natuurlijk niet lang te zoeken. De meeste sporten dragen bij aan uw fitness en conditie of kracht, maar dat wil niet zeggen dat u dergelijke sporten ook graag doet.

Golf is een goed idee als u een sport zoekt waarbij u uw conditie verbetert, zonder dat u daarvoor altijd intensief moet trainen. Maar waarom is golf nu zo’n goede sport?

De belangrijkste voordelen van golf bij Pitch en Putt Strand Horst voor je gezondheid:

 

1. Tot rust komen met golf

Juist doordat golf geen extreem intensieve sport is, helpt het u om tot rust te komen. En dat kan wel eens handig zijn, zeker na een drukke werkweek of dag. Ontspannen golfen kan helpen om uw gedachten te verzetten en mentaal stoom af te blazen!

2. Je coördinatie verbeteren

Nog een belangrijk voordeel van aan golf doen bij een golfbaan als Pitch en Putt Strand Horst? U verbetert uw coördinatie! Als u een bal met een putter vanop grote afstand in de juiste richting moet zien te krijgen, dan heeft u een goede oog-handcoördinatie nodig. Golfen helpt u daarbij!

 

3. Je spieren actief houden

Hoewel u bij golfen natuurlijk niet aan een snel tempo sprintjes doet of andere intensieve bewegingen doet, kan het toch helpen om uw spieren actief te houden. Zo gebruikt u al uw lichaamspieren tijdens het slaan van de bal zelf, maar ook bijvoorbeeld als u over het golfplein beweegt.

 

 

4. Een sociale gebeurtenis

Golfen is leuk, maar het is nog leuker om het samen te doen met vrienden. Niets is leuker dan op een vrije dag met vrienden of familie gaan golfen en dat verdubbelt meteen het gezondheidsbevorderende effect van deze sport.

 

5. Meer zonlicht

Ten slotte is golfen een goede kans om meer zonlicht te krijgen, als u natuurlijk kiest voor golfen op een openbaar en outdoor terrein. Op een warme zomerdag lekker gaan golfen met vrienden is de ideale manier om onder het sporten en kletsen wat meer zonlicht op uw huid te krijgen.

 

Golfen op een professioneel golfterrein, bij Pitch en Putt Strand Horst

Als u ervoor kiest om te gaan golfen, dan is het vooral belangrijk dat u daarvoor de juiste locatie uitzoekt. Tegenwoordig bestaan er heel wat golfterreinen voor zowel recreatieve én professionele golfers. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen verschillende niveaus, waardoor u helemaal zelf kiest of u competitief golf of het gewoon doet voor uw plezier.

Pitch en Putt in Strand Horst is een goed voorbeeld van een golfbaan die u alle nodige comfort biedt. Bij Pitch en Putt Strand Horst geniet u van een uitstekende service, een uitgebreid aanbod aan golfbanen en een prachtig omgeving die het nog leuker maakt om te golfen!