Relax Totaal
Image default
Anders

Teambuilding: work hard, play hard!

Samenwerken als een team is erg belangrijk maar niet altijd eenvoudig. Hoe zorg je ervoor dat je team lekker blijft draaien, dat de neuzen dezelfde kant op wijzen? Veel bedrijven kiezen voor een teambuilding activiteit om zo de samenwerking te bevorderen. Goed idee natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat je een teambuilding evenement zo inricht dat iedereen zich hierin kan vinden. Hoe je dat doet? Gebruik de onderstaande tips!

Maak een inventarisatie van de wensen van je personeel

Je hoeft niet meteen het wiel opnieuw uit te vinden dus ga op zoek naar leuke ideeën via je personeel. Dan weet je meteen dat wat je gaat doen ook echt gewaardeerd wordt door je medewerkers. Daarnaast maken veel organisatoren de fout dat ze iets heel flashy en schitterends neer willen zetten, zonder eerst te checken of daar wel behoefte aan is. Maak daarom een inventarisatie van de ideeën van je personeel en kies hieruit wat je gaat doen.

Bepaal je budget

Een ander belangrijk onderdeel van je evenement is natuurlijk je budget. En dat is weer afhankelijk van hoe je het evenement insteekt. Ga je iets leuks doen met een klein team of neem je het hele bedrijf mee? Komt er publiek bij kijken, zoals bij een voetbalwedstrijd? En zo ja, is de toegang dan gratis of tegen betaling? Maak je er alleen een teambuilding evenement van of combineer je dit bijvoorbeeld met een actie voor een goed doel. Al deze factoren en meer bepalen uiteindelijk het budget dat je nodig hebt voor een geweldig evenement.

Creëer een duidelijke boodschap

Om een team samen te binden is het belangrijk om tijdens het evenement een duidelijke boodschap af te geven aan de deelnemers. Waarom heb je het in de eerste plaats georganiseerd? Teambuilding is een nogal breed begrip dus denk goed na over wat je wilt bereiken. Het is ook leuk om een aandenken mee te geven na afloop van het evenement. Een gepersonaliseerde sleutelhanger bijvoorbeeld. Iets dat mensen bij zich dragen en waar je een persoonlijk opschrift op af kunt laten drukken.