Relax Totaal
Image default
Anders

Duizeligheid door stress kun je gemakkelijk oplossen met deze tips

Als je graag van je duizeligheid door stress af wilt, lees dan dit artikel over duizeligheid van Nick de Waard.

Wanneer je een burn-out ervaart, worden de signalen die binnenkomen verstoord. Deze stoornissen veroorzaken duizeligheid. Je hersenen weten niet wat je lichaam moet doen om in balans te blijven. Het probeert de verschillende signalen te verwerken tot een bruikbaar signaal, waardoor je duizelig kunt worden.

Mensen met een burn-out kunnen bij de minste inspanning duizelig en vermoeid raken. Het is een teken van je lichaam dat je vertelt dat je moet stoppen en rusten. Als je doorgaat riskeer je een burn-out of loop je het risico dat je burn-out langer aanhoudt.

Duizeligheid en hyperventilatie

Duizeligheid gerelateerd aan stress of een burn-out kan ook veroorzaakt worden door hyperventileren. Mensen hebben soms de neiging om letterlijk en figuurlijk wat rust te nemen en op adem te komen na hard werken. Altijd je voet op het gas houden en niet op tijd remmen heeft een negatief effect op je ademhaling, omdat deze zich aanpast aan je tempo.

Je begint meer te ademen dan het gezonde tempo van acht keer in- en uitademen per minuut. Je zult het van buitenaf niet zien of merken, maar je begint sneller en oppervlakkiger te ademen dan normaal. Als we te snel ademen, verliezen we te veel koolstofdioxide omdat we de lucht blijven verversen. Dit veroorzaakt lichamelijke klachten. Stress leidt bovendien tot een hogere bloeddruk en een snellere hartslag.

Hyperventileren is een van de oorzaken van duizeligheid. Maar het heeft ook andere, enge symptomen die angst en onrust veroorzaken, zoals pijn op de borst, een benauwd gevoel op de borst, kortademigheid, vermoeidheid en overmatig zweten.

Als je last hebt van hyperventilatie, is het belangrijk om ademhalingsoefeningen te gaan doen. In het artikel over hyperventilatie lees je alles over deze aandoening, naast oefeningen om je ademhaling weer onder controle te krijgen.

https://nickdewaard.nl/duizelig-door-stress/