Relax Totaal
Image default
Anders

3 Tips van de slaapcoaches voor betere slaap

Het krijgen van voldoende nachtrust is een vereiste om een gezond leven te leiden. Er zijn echter veel mensen die moeite hebben om goed te slapen, waardoor ze zich overdag minder uitgerust voelen en  over het algemeen slechter in hun vel zitten. Het is daarom belangrijk dat je extra aandacht besteed aan het krijgen van betere slaap. Denk jij dat jouw nachtrust wel wat verbeteringen kan gebruiken? Lees dan snel verder voor een aantal handige slaaptips, onderschreven door de beste slaapcoaches!

Stop met zo hard proberen te slapen

Een van de beste tips die we je kunnen geven, is door te stoppen te proberen om in slaap te vallen. Dit zorgt er namelijk voor dat je juist verder van je slaap afdrijft! Zie het als het aanraken van een positief geladen magneet met een andere positief geladen magneet; hoe hard je ook forceert, ze zullen niet kunnen worden verenigd. Bij slapeloosheid is het daarom belangrijk dat je slaap gewoon laat gebeuren. Probeer je focus te leggen op het kalmeren van je geest en lichaam door onder meer rustig en diep te ademhalen. 

Zorg voor een ontspannende slaapkamer 

Een van de beste manieren om jouw nachtrust te verbeteren, is door jouw slaapkamer als een heiligdom van de nacht te beschouwen! Dit betekent dat jouw slaapkamerinrichting volledig is ingesteld op kalmte en ontspanning. Dit kun je doen door leuke kunstwerken op te hangen, zoals dromerige schilderijtjes en dromenvangers. Daarnaast kun je een geurkaarsje aansteken en te kijken in het licht van het vuur. Dit zal je helpen te ontspannen en je beter te voorbereiden om te gaan slapen. Zorg natuurlijk ook voor een comfortabel matras en een lekker warm deken die jou een gevoel van bescherming geven. Wil je je echt veilig en geborgen voelen? Dan kunnen Kalm verzwaringsdekens je hiermee helpen. Dit zijn speciale verzwaarde dekens die het best omschreven kunnen worden als een kalmerende knuffel om je lichaam heen! Wil je meer weten? Kijk dan op slaapkalm.nl voor meer informatie. 

Wees niet bang om hulp te vragen

Als je worstelt met slapeloosheid, wees dan niet bang om een dokter of een slaapcoach in te schakelen. Deze kunnen je helpen met het vinden van de oorzaken van jouw slaapproblemen en gaan  vervolgens met je aan de slag om oplossingen te vinden. Het is hierbij belangrijk dat je zoveel mogelijk gebruik maakt van natuurlijke manieren en supplementen, in plaats van chemische producten zoals antidepressiva en hun brede scala aan bijwerkingen.

https://slaapkalm.nl/